Herunder er skitseret forskellige idéer til forløb, hvor eleverne arbejder med forskellige spil, hvori micro:bitten integreres.
Labyrint - start ud med at lave en mock up af en labyrint i pap og med limpistol. Micro:bitten kan bruges til at tælle, hvem som er hurtigst til at gennemføre labyrinten. Se video og beskrivelse her: https://alwayscomputingblog.wordpress.com/2019/04/17/microbit-maze-run/
En udvidet version af labyrinten finder du her: https://youtu.be/2JCDVCSQpik
Design et vendespil - hvor eleverne bruger micro:bittens radiofunktion. Fx kan klassen arbejde med micro:bitten bruges som en spillebrik fx. i et simpelt vendespil.
Flippermaskine - som et større projekt kan eleverne arbejde med at lave en flippermaskine. For inspiration se denne video. https://youtu.be/QzWSRXqQBeQ
På makecodes hjemmeside ligger der flere forløb om spil. Du finder hjemmesiden her.
https://make.techwillsaveus.com/micromods/activities/mod-a-bag
En automata er en maskine, som ved hjælp af aksler, tandhjul, gearinger osv. kan lave en bevægelig skulptur eller et bevægeligt stykke legetøj. De kan laves helt simpelt i pap og med genbrugsmaterialer, men kan også udarbejdes i mere varige materialer såsom træ.
I den oprindelige tanke er en automata helt uden elektronik. Den virker ved hjælp af et håndsving, der drejes på, hvorved figurer på toppen bevæger sig.
I et forløb med automata ligger det lige for at arbejde videre og koble Micro:bitten og fx. servomotorer sammen med automata. Arbejdet med automata giver eleverne mulighed for at se eksempler på, hvordan kunst og videnskab kan samtænkes i et skulpturelt udtryk.
https://www.exploratorium.edu/pie/downloads/Cardboard_Automata.pdf
https://make.techwillsaveus.com/microbit/activities/light-box
https://make.techwillsaveus.com/microbit/activities/mod-a-helmet
På hjemmesiden for forsøgsfaget om Teknologiforståelse ligger pt. to forløb. Det ene arbejder med trafiksikkerhed ved skolen og arbejder med Micro:bitten. Det andet forløb handler om Storm P. maskiner, hvilket også vil kunne bruges til at arbejder videre med Storm P. maskiner, hvori Micro:bits er indtænkt som en del af designet.
Du finder hjemmesiden for forsøgsfaget her: